Hetken huokaisu

04.02.2020

Eilen oli kamerakerhon 70-vuotisjuhlanäyttelyn avajaiset. Nyt on pienen hetken levollinen olo ennen kuin seuraava aikaraja alkaa lähestyä. Näyttelyn avajaisiin tiivistyy aina useamman viikon työ. Silloin pitää kaiken olla valmiina, jopa niiden viime hetkien säätöjenkin. Yllättävän paljon näyttelyyn liittyy työtä, joka jää usein näkymättömiin. Vasta jos sitä ei ole tehty huolella, se huomataan. 

Tällä kertaa näyttelyn kokoaminen oli melko helppoa. Juhlanäyttelyyn halusin tietenkin laittaa esille töitäni, joilla on merkitystä minulle ja toisaalta näyttävät osaamistani. Valitsin esille antiikin Kreikan luonnon neljästä peruselementistä muodostuvan kokonaisuuden, jossa töiden nimet ovat maa, ilma, vesi ja tuli. Lisäksi toin esille muutaman kuvan Norjasta. Tämän kirjoituksen aloituskuvan pikkukajavat kuvasin kesällä -19 Varanginvuonolla Norjassa. 

Kaksi kuvista ovat sellaisia, jotka tulevat suurempina esille ensi kesänä Vetelin taidekartanoon. Jo avausiltana kumpikin sain suurta huomiota ja kiinnostusta. Se ilahdutti minua suuresti, sillä se kertoo minun olevan oikeilla jäljillä tulevassa näyttelyssäni. Taidanpa mennä jonain iltana uudestaan näyttelyyn kuuntelemaan katsojien mielipiteitä. Niistä oppii aina valtavan paljon. 

Näyttelyyn kuuluu myös mainostaminen ja sen saattaminen ihmisten tietoisuuteen. Nyt jo kahtena päivänä olen lukenut eri paikallislehdistä juttuja näyttelystämme. Toivottavasti ne houkuttelevat lisää katsojia näyttelyyn, tule sinäkin! Näyttely on avoinna Riihimäen kirjastossa helmikuun ajan.